miercuri, 4 ianuarie 2012

Top 10 cele mai rapide animale terestre

1. Ghepardul (114 km/h)

Ghepard
Cel mai rapid animal din lume - GhepardulGhepardul membru al familiei pisicilor salbatice mari – este de departe cel mai rapid animal. Ghepardul are o acceleratie exploziva, fiind capabil sa atinga in 3 secunde, pornind de pe loc, o viteza de 114 km/h, fiind mai rapid decat majoritatea masinilor de curse.

2. Pronghorn-ul (95 km/h)

Pronghorn
Alt animal rapid - Pronghorn-ulPronghorn-ul  este un animal complet unic pe aceasta planeta, al carui nume inseamna “capra antilopa americana”, dar acest pronghorn – care seamana cu un cerb – nu este nici capra, nici antilopa, ci este singurul membru supravietuitor al unei specii foarte vechi, care a trait acum 20 de milioane de ani. Pronghorn-ul – un animal nativ din America de Nord – este cel mai rapid animal din emisfera vestica, care poate atinge o viteza de 95 km/h. Desi este mai lent decat ghepardul, pronghorn-ul isi poate mentine viteza maxima pe distante mult mai lungi, datorita faptului ca are inima si plamanii mari.


3. Leul (80 km/h)

Leu
Al 3-lea animal rapid - LeulLeul  care poate cantari pana la 250 kg – poate atinge viteze de pana la 80 km/h, atunci cand alearga dupa prada.




4. Gazela lui Thomson (80 km/h)

Animal rapid si gratios - Gazela lui ThomsonGazela lui Thomson   una dintre cele mai cunoscute gazele, numita astfel dupa exploratorul Joseph Thomson – este intalnita pe pajistile si campiile intinse din nordul Tanzaniei si sudul Kenyei. Are o greutate de pana la 29 kg si simturile auzului, vazului si mirosului foarte bine dezvoltate, ceea ce ii compenseaza vulnerabilitatea din campiile intinse. Gazela lui Thomson poate scapa de pradatori si datorita abilitatii sale de a alerga cu o viteza de pana la 80 km/h, cat si capacitatilor sale de a se intoarce rapid si de a inainta prin sarituri.






5. Gnu-ul albastru (80 km/h)

Gnu albastru
Locul 5 - Animale rapide - Gnu-ul albastruGnu-ul albastru  una din cele doua specii de gnu (gnu este o antilopa Africana de talie mare) – este un animal ierbivor vargat, intalnit in sudul si estul Africii, care poate atinge o viteza de 80 km/h.


6. Springbok-ul (80 km/h)

Springbok
Un animal rapid si saltaret - Springbok-ulSpringbok ( este o gazela sud-africana ce cantareste pana la 50 kg. Aceasta poate sari in inaltime pana la 3 metri si jumatate, iar sariturile ei in lungime ating 15 metri. Astfel, Springbok-ul poate alerga cu viteze de pana la 80 km/h.

7. Calul “Quarter” (76 km/h)


Cea mai rapida specie de cai - Calul "Quarter"Calul “Quarter”  este o rasa americana de cai, ce exceleaza in alergatul pe distante scurte, putand atinge o viteza de pana la 76 km/h.



8. Cainele salbatic African (72 km/h)


Cel mai rapid caine din lume - Cainele Salbatic AfricanCainele salbatic African , care mai este cunoscut si sub denumirile: “Caine pictat” sau “Caine african de vanatoare” este un caine foarte rar, care cutreiera campiile, pajistile si padurile Africane. Desi cantareste pana la 36 kg, poate alerga cu o viteza de 72 km/h.


9. Elanul (72 km/h)

Elan
Cel mai rapid cerb - ElanulElanul este una dintre cele mai mari specii de cerbi, un animal masiv a carui viteza ajunge pana la 72 km/h.



 

10. Lupul de preerie (69 km/h)

Lupul de prerie
Specie canina rapida - Lupul de prerieLupul de preerie  este o specie canina din America de Nord si Centrala, a carei viteza maxima inregistrata este de 69 km/h.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu