miercuri, 11 ianuarie 2012

Cerbul

Habitat:

Habitatul natural al cerbului este padurea.In zonele in care mai exista si astazi terenuri intinse de padure , la fel cum erau cu secole in urma , mai intalnim  acest animal.
Multe paduri au devenit prea dese, cum ar fi cele din regiunile montane. Deoarece  cerbii sunt animale blande si se adapteaza usor , in unele regiuni din Alpi, s-au mutat dincolo de marginea padurilor, loc in care isi  petrec vara , urmand ca  iarna sa revina in padurile ce le ofera protectie.


Alimentatia si mod de hranire

Cerbul se hraneste in special cu iarba , pe care o rupe  apucand-o intre incisivii inferiori ascutiti si marginea maxilei  superioare. Cu ajutorul molarilor puternici ,dispusi pe maxilele superioare si inferioare ,iarna pot sfarama chiar si crengile uscate.

Stiati ca ...
  • La ocazii festive,pe timpul romanilor , in fata  carelor erau pusi cerbi. 
  • Cerbul nobil mananca tesutol cornos descuamat de pe  coarnele proprii , iar cerbii din regiunile montane ale Scotiei consuma  intreg cornul ,dupa ce le-a cazut. Explicatia este ca solul  saracacios montan, nu contine suficiente minerale, acestea  fiind  indispensabile cresterii  noului corn.
  • In timpul luptelor , cerbii  isi  pot agata  coarnele in asa masura  incat nu si le mai pot desface , astfel ambele animale  pot muri de foame.
  • Masculul  cu coarne multiramificate poarta denumirea de mascul capital.
Poze cerb:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu