Habitatul natural al cerbului este padurea.In zonele in care mai exista si astazi terenuri intinse de padure , la fel cum erau cu secole in urma , mai intalnim acest animal.
Multe paduri au devenit prea dese, cum ar fi cele din regiunile montane. Deoarece cerbii sunt animale blande si se adapteaza usor , in unele regiuni din Alpi, s-au mutat dincolo de marginea padurilor, loc in care isi petrec vara , urmand ca iarna sa revina in padurile ce le ofera protectie.
Alimentatia si mod de hranire
Cerbul se hraneste in special cu iarba , pe care o rupe apucand-o intre incisivii inferiori ascutiti si marginea maxilei superioare. Cu ajutorul molarilor puternici ,dispusi pe maxilele superioare si inferioare ,iarna pot sfarama chiar si crengile uscate.
Stiati ca ...
- La ocazii festive,pe timpul romanilor , in fata carelor erau pusi cerbi.
- Cerbul nobil mananca tesutol cornos descuamat de pe coarnele proprii , iar cerbii din regiunile montane ale Scotiei consuma intreg cornul ,dupa ce le-a cazut. Explicatia este ca solul saracacios montan, nu contine suficiente minerale, acestea fiind indispensabile cresterii noului corn.
- In timpul luptelor , cerbii isi pot agata coarnele in asa masura incat nu si le mai pot desface , astfel ambele animale pot muri de foame.
- Masculul cu coarne multiramificate poarta denumirea de mascul capital.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu