duminică, 13 noiembrie 2011

Tigrul siberian

Mod  de viata
 Tigrul siberian traieste pe un teritoriu urias, ce poate avea chiar si 3000 de kilometri patrati. daca intr-o anumita regiune gaseste o sursa permanenta de hrana, ramane acolo  mai multi ani. Daca prada  este putina se intampla  sa atace animalele domestice, iar cateodata si cainii.

 Tigrul siberian (Panthera tigris altaica) este o specie rară de tigru, cunoscut, de asemenea, și sub numele de tigrul Amur, tigrul coreean, tigrul nord chinezesc sau tigrul manciurian. Cu toate că în trecut popula Asia centrală și vestică și estul Rusiei, acum are un teritoriu de răspândire limitat: regiunea Amur-Ussuri în estul Siberiei, unde acum este protejat. Este cel mai mare dintre cele opt subspecii de tigru și cea mai mare felină în viață. Un studiu genetic din anul 2009 arată că tigrii siberieni sunt aproape identici cu Tigrul Caspian, acum o populație dispărută din vest despre care se credea că sunt o subspecie distinctă.


Femelele nasc 2-4 pui, după o perioadă de gestație de 104 zile.
Tigrii siberieni sunt vânători solitari. Puii stau cu mama lor cel mult doi ani, apoi pornesc să își ia în stăpânire un teritoriu propriu. Masculii se îndepărtează de locul unde s-au născut, însă femelele rămân adesea aproape de teritoriul mamei.
Se hrănesc cu căprioare, porci sălbatici și bivoli.
Tigrul este o specie în pericol de dispariție. Tigrul siberian și tigrul chinezesc sunt specii extrem de periclitate, aduse aproape în pragul dispariției.
Usor de recunoscut după blana lor vărgată, cei mai mulți tigri trăiesc în păduri sau în zone cu multă iarbă. Sunt înotători puternici și adesea se scaldă în lacuri sau râuri. Până în ultimele decenii au existat opt subspecii distincte de tigru. La ora actuală au mai rămas însă numai cinci, dintre care tigrul siberian se confruntă cu pericolul iminent al dispariției.



Tigrii sunt cele mai mari din familia felinelor. Cei mai multi (aprox. 80% din populatie) sunt tigrii de Bengal, care se intalnesc cel mai des in India, Nepal.
In general tigrii cantaresc 250 kg, dar un mascul de tigru siberian poate cantari chiar 300 kg.
Tigrii de peste 300 kg sunt mentionati in literatura, dar pana in prezent nu s-a confirmat nici un caz de acest gen.
Tigrii sunt in general de culoare portocaliu aprins cu peste 100 de dungi care variaza de la maro la negru. Dungile difera de la un exemplar la altul, fapt ce ii ajuta sa se recunoasca, exact ca amprentele la oameni, dar ii ajuta sa se si camufleze la vanatoare.
Exista de asemenea si tigri albi, dar s-au confirmat si cazuri de tigri coplet negri.
tigri

2 comentarii:

  1. la gradina zoo din tg mures ce tigri sunt?

    RăspundețiȘtergere
  2. Why online gambling is so much more dangerous than a
    As a result, online gambling is 과천 출장마사지 now legal in 서울특별 출장안마 all 영주 출장마사지 of New Jersey. The legal nature of online gambling 전주 출장샵 can be traced back to 동두천 출장안마 a long time ago

    RăspundețiȘtergere